2. juledag 2013 gikk premieren på Disneyfilmen «Frost». Denne filmen er inspirert av Norge og norsk natur, og hva er da mer naturlig enn å la hovedpersonene ri på norske fjordhester?
Hovedpersonene i animasjonsfilmen er de to prinsessesøstrene Anna og Elsa, samt prinsen Hans og den sameinspirerte Kristoff. Det er Anna og Hans som rir på fjordhester, Anna har en grå med manen klippet i sjakkmønster. Hans har en brunblakk hest.
Søndag 15. desember var det Gallapremiere/Norgespremiere på «Frost» på Colosseum kino i Oslo, og i den anledning stilte to fjordhester med ryttere opp for å portrettere Anna og Hans med sine hester. Ekvipasjene var Sigrid Skorve Larsen som fikk låne Gråggi fra Onkels Gård, og Cassandre Bach-Gansmo med Flemming. Barna som kom for å se filmen fikk klappe på og kose med hestene. Det ble tatt masse bilder, både av pressen (det var jo kjendiser til stede) og av barnas foreldre.Hestene stod stille i over en time og imponerte stort med sin ro og imøtekommenhet ovenfor barna. Alt i alt var det et flott promoteringsstunt for rasen vår!Klikk på bildet nedenfor for å se flere bilder fra søndagen:Hest.no har også skrevet en flott artikkel om hendelsen, som du finner ved å klikke her.