Første dag av Nordisk mesterskap for fjordhest 2017 er over på Fredriksborg Hestesportsenter i Østfold, her er et kort sammendrag av aktivitetene dagen før konkurransene tar til.

Tekst: Lisbeth Strandum

Foto: Astrid Marie Årdal

Idag har mottak av ekvipasjer, veterinærkontroll og åpningsseremoni stått på agendaen. Hester og folk fra nær og fjern har begynt å fylle stevneområdet. Dagen startet hektisk for arrangøren, som tirsdag fikk melding om utenlandske ekvipasjer som stod fast på grensen i tollen. Etter noen intense timer med arbeid har man fått alle ekvipasjer over grensen og installert på arenaen. Innsjekk og veterinærkontroller har gått sin gang, en norsk ekvipasje må vise igjen imorgen, ellers gikk resten gjennom. Dessverre har Sanders Sarek blitt syk og er trukket fra mesterskapet, så kjørereserve Stine Anette Heider & Balder Berger trer inn på Lag 1 i kjøring.

Rundt 1930 var det klart for flott og stemningsfull åpningsseremoni med alle fire nasjoner tilstede og ekvipasjene ble ønsket velkommen. Etter seremonien var det hyggelig sosial samling på stevneplassen med kaffe og en flott kake Anette Ytterstad hadde bakt for anledningen.

 

I morgen starter spenningen og konkurransene med dressurridning og -kjøring fra klokken 0900, er du i nærheten anbefaler vi å ta turen for å være tilskuer til flotte ekvipasjer fra inn- og utland. Arrangøren har lovet liveoppdatering via Horsepro.no, så for de som ikke kommer seg til Østfold kan man følge med der. Norges Fjordhestlag kommer med en ny oppdatering etter morgendagens aktiviteter.

Den flotte norske delegasjonen: