Første dag av NM Fjordhest går mot slutten, og mange spente ekvipasjer er på plass ved Askim Hestesportsenter i Østfold. Her får du en kort oppsummering av dagens aktiviteter.

Tekst: Aurora Leivdal
Foto: Astrid Marie Årdal

Fylkesvis oppstilling i åpningsseremoni

I dag er dagen for innsjekk før konkurransene begynner, og ekvipasjer fra fjern og nær har blitt godt mottatt av arrangørene. Det er første gang NM for Fjordhest blir arrangert av Askim Rideklubb, men med bred erfaring fra mange andre stevner er klubben godt forberedt på oppgaven.

Fylkesvis oppstilling i åpningsseremoni

Før ekvipasjene kan starte i sine respektive klasser må alle hester gjennom veterinærsjekk, noe som har pågått løpende gjennom dagen. Alle som har ankommet til nå fullførte kontrollen uten problem, og er dermed klarert for start i uka som kommer. Noen ekvipasjer starter ikke før fredag, og vil gjennomføre veterinærsjekk på torsdag.

Anne Grethe Holstad, leder i Askim Rideklubb

Klokken 19 var det duket for åpningsseremoni med over seksti flotte fjordhester med sine ryttere og kusker. Grå skyer og tordenbrak truet i horisonten, men når gressbanen fylte seg med gylne hester skinte solen igjennom skylaget og hilste velkommen. Ole Marius Hauer ønsket også velkommen på vegne av stevnekomiteen, og ordfører i Askim kommune, Thor Hals, erklærte stevnet for åpnet. Det var et flott syn med så mange velstelte fjordhester samlet, og nå er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Thor Hals, ordfører i Askim kommune, erklærer NM Fjordhest 2017 for åpnet

Tirsdag starter dagen med LC og LB dressurridning kl 09.00, etterfulgt av LA fra kl 13.00. Startlister for dagen finnes på Horsepro. Det er gratis inngang for publikum, og vi anbefaler alle som er i nærheten å ta turen.

Til sist vil vi ønske arrangør og alle deltakere lykke til, håper alle vil reise hjem med mange gode minner og erfaringer når uka er omme!