Andre dag med konkurranser startet med regnvær og store vannpytter på dressurbanen, men det så ikke ut til å plage de kule gule nevneverdig. Værgudene viste snart barmhjertighet med ryttere og publikum og lot solen titte frem igjen.

Tekst: Aurora Leivdal
Foto: Anne-Grethe Skjølseth (Foto © AgS)

Dagens første klasse var LA:5, trøstefinale i grenmesterskapet for dressur. Det vil si de som lå på plass nr 13 og utover i sammendraget etter gårsdagens LA. Klassen hadde 12 startende, og fikk dermed 3 plasserte. Førsteplass gikk til Elin Fosmo Scheie og Sylvert fra Skedsmo Rideklubb med 64,231%. Nummer to ble Ingebjørg Ådnegard og Åsa Vilja med 63,548% og nummer tre ble Kathrine Jonassen og Kvia Prinsen med 63,226%.

De tre premierte i LA:5

Sandra Nilsen & Myrstads Amadea, vinner av LC:3

 

Inne i ridehallen ble det ridd LC:3 med 14 startende. Her ble det fire plasserte, og førsteplassen gikk til Sandra Nilsen og Myrstads Amadea fra Borge Rideklubb med 72,400%. Andreplassen  fikk Audhild Yoon Torvik Grov og Rødlands Dennis med 66,0%, nummer tre ble Ellen Cassandra Simensen og Silke Lukas med 64,800% og nummer fire var Sandra Haugen Karlsen og Myrild med 64,400%.

Tredje klasse var MC:1, og det var duket for finale i grenmesterskapet i dressur. Her var det mange spente ryttere blant de tolv ekvipasjene som kom til finalen fra gårsdagens LA. Kristin Vinsrygg og Solsidens Alar stakk nok en gang av med seieren med 64,946%, og ble dermed en soleklar vinner av grenmesterskapet i dressur. Andreplassen i klassen gikk til Annike Josefine Mikkelsen og Blåtopps Aron med 63,817%, som landet en fin tredjeplass i grenmesterskapet totalt. Marianne Haltvik og Holtenbrage var ikke langt etter på tredjeplass med en prosent på 63,602. Hun beholdt med det en flott andreplass i grenmesterskapet.

Det er verdt å merke seg at alle plasserte ekvipasjer tirsdag og onsdag er på over 60%, de fleste godt over og flere har fått over 70% enten som resultat eller fra enkeltdommer. Dette er meget gode tall og viser at det er høy kvalitet på de beste i dressuren.

 

De tre plasserte i GM Dressur 2017: Kristin Vinsrygg/Solsidens Alar, Marianne Haltvik/Holtenbrage & Annike J. Mikkelsen/Blåtopps Aron

Vibeke Håve & Norah, vinner av FH normal

 

Dagens siste dressurridningsklasser var LB, og her ble det ridd to forskjellige program; LB:3 NRYF 2017 og Jackson FH Normal. FH klassen hadde en startende, og Vibeke Håve på Norah red her et pent program til 61,818%.

LB:3 var en større klasse med 21 startende og 6 plasserte. Her var det Audhild Yoon Torvik Grov og Rødland Dennis som tok førsteplassen med 63,478%.Øvrige plasserte i klassen var: 2. Mari Elisabeth Kobbeltvedt og Kaldheims Silje 63,413%, 3. Dorthea Solheim og Haukfell 63,261%, 4. Sandra Arildsdatter Lund og Dokkemann 61,740%, 5. Tonje Alice Selnes og Hertine 60,218% og 5. Randi Maud Mork og Bakkens Odin 60,218%.

Det har også blitt gjennomført en uoffisiell utstilling i dag med premie til beste hest og beste mønstrer. Kaldheims Silje e. Solli Gråen u. Savanna ble beste hest. Hun er en 9 år gammel hoppe og har også en 1. premie fra offisiell utstilling i Øksnevad i 2012, så hun har allerede vist at hun er en flott hoppe. Aina Benedicte Huseby fikk premie for beste mønstrer av hoppen Blåtopps Aria, som er en 5-årshoppe med 2.pr fra Momarken i år.

 

Premiering for beste hest og beste mønstrer. Fra venstre Kaldheims Silje & Mari Kobbeltvedt, dommer Jonas Vevle & Espen Hjelle (stiller for beste mønstrer Aina Benedicte Huseby).

Emma Nyløy, vinner av MB dressurkjøring

 

Så steg rytterne av hestene og inntok rollen som kusker i de første klassene innen kjøresporten under dette Norgesmesterskapet. I dag har det blitt kjørt MB, LB og LC dressur i nydelig solskinn her på Askim Hestesportsenter. Først ute var deltagerne i MB dressurkjøring. Her var det totalt 8 startende ekvipasjer, og to plasserte. Vinner av klassen ble Emma Nyløy og Sofin med 67,717%, og nummer to ble Marthe Skarstein Fløtre og Årheims Gullen med 64,674%. Denne klassen er første avdeling i sammendraget for grenmester i kjøring, andre avdeling er maraton MB som går i morgen fra kl 12.00, og finale er på fredag med MB presisjonskjøring fra kl 12.40.

Neste kjøreklasse var LB dressurkjøring med 13 startende og 4 plasserte. Denne klassen var det Unni Sørtømme og Holtenbrage som vant med 72,941%. Unni skal ikke kjøre sammenlagt DMP med denne hesten, så her er det innehaver av andreplassen, Hanne-Gro Johannessen Pedersen og Storm Viking, som fikk med seg mest poeng i sammendraget. Hanne-Gro kjører LB Maraton i morgen, og LB presisjon på fredag, og ligger altså foreløpig best an i LB DMP. På tredjeplass kom Kathrine Haugaard og Solsidens Lilje med 67,647%, siste premierte på fjerdeplass var Lise-Lotte Hansen og Dragelimann med 64,118%.

 

Unni Sørtømme & Holtenbrage, vinner av LB dressurkjøring

Inger Emilie Slotte & Hette, vinner av LC dressurkjøring

 

Sist ut for dagen var sju startende i LC. Her ble det to plasserte. Inger Emilie Slotte og Hette fikk hele 74,375% og kom på førsteplass, Lotte Johansen med Maja (II) fikk andreplass med 66,875%. Lotte er med i LC DMP, og holder etter dagens prestasjon lederplassen for dette sammendraget. De kjører LC maraton i morgen og LC presisjon på fredag.

Fullstendige resultatlister og startlister for resten av uken finner du her.

Morgendagen blir en fartsfylt dag som starter allerede kl 07.00 med dressur- og sprangdelen i knøttecup. Maratonkjøring starter kl 12 med MB, etterfulgt av LB og LC. Feltrittdelen av knøttecup er siste klasse for kvelden og starter kl 18.

Etter morgendagens konkurranser er det også duket for rytterfest med innlagt premieseremoni og loddtrekning av flotte premier. Vi håper mange vil ta turen for å få med seg morgendagens publikumsfavoritter, det er gratis inngang til stevneplassen!