I dag har vært en dag med mye fart og spenning, nå har de kule gule fått langet ut i maraton og feltritt.

Tekst: Aurora Leivdal
Foto: Anne-Grethe Skjølseth (Foto © AgS) & Aurora Leivdal

Dagen startet tidlig med dressur og sprangdelen i knøttecupen. Deltagerne red Svensk debutant LC program inne i hallen, og måtte deretter møte til start i sprangdelen ute på gressbanen innen 30 minutter. Prosenten deltagerne fikk i dressuren ble regnet om til poeng der den beste fikk lavest poengsum, deretter var det om og gjøre å unngå feilpoeng i sprangen. Den avgjørende etappen av cupen ble gjennomført på kvelden, og var terrengritt over 11 hinder. Her skulle deltagerne ri på idealtid, altså feilpoeng for å være både for raske og for sene. I tillegg regnes det også feilpoeng for refusjoner. Til sist var det Dorthea Solheim og Haukfell fra Gloppen Køyre- og Rideklubb som hadde den laveste poengsummen og dermed vant cupen. Dorthea red nest best i dressur til 68,0%, noe som gav henne 48 poeng i sammendraget. Deretter red hun uten feil i både sprang og feltritt, og endte dermed opp med samlet poengsum på 48 poeng. Klassen hadde 29 startende, og fikk disse 8 plasserte:

Premierte i knøttecup

1. Dorthea Solheim og Haukfell (GLOP) 48poeng
2. Vilde Helene Zachrisson Hesthagen og Poik (BORGE) 50,4 poeng
3. Ingebjørg Hågensen Ådnegard og Åsa Vilja (HALL) 56,2 poeng
4. Madeleine Linnea Steffensen og Balder Berger (OAFL) 57,6 poeng
5. Elin-Maria Gudjonsson og Nattens Dumle (RORK) 57,8 poeng
6. Camilla Kjøsnes og Ernando (EID) 59,4 poeng
7. Hanne Elise Pedersen og Jakobgardens Hedina (BORGE) 60 poeng
8. Frøydis Nikita Nygaard Sveen og Frøken Frøydis (SNORD) 60 poeng

I maratonkjøring ble det i dag kjørt 3 klasser, nemlig MB, LB og LC. Maraton startet med en A-etappe på rett over 5km kjøring i terreng, før hestene måtte inn til veterinærsjekk og få godkjennelse til å fortsette. Deretter kjørte de videre til E-etappe med 3 hinder for LC, 4 hinder i LB og 5 hinder i MB. Det var denne etappen publikum var kommet for å se, og folk stimet sammen rundt hindrene for å heie frem sine favoritter. MB var den største klassen med 14 startende, men de fire plasserte må vi pent vente til i morgen med å få vite da noen klager har ført til ekstra finregning på tidtakingen. Denne klassen inngår i NM Senior, NM lag og Grenmesterskapet i kjøring, så her er det mange som er spente på det endelige resultatet.

De andre to klassene hadde derimot premieutdeling under kveldens rytterfest. I LC var det 5 startende, og vi kan dermed gratulere to plasserte. Vinneren var Randi Maud Mork og Bakkens Odin fra Volda Rideklubb med 24,4 poeng, og andreplassen fikk Carine Grøneng Hojem og Svendsrud Marvin med 31,4 poeng.

Premierte i LC maraton

I LB var det 10 ekvipasjer som stilte til start, og det ble dermed tre plasserte i denne klassen. Malin Andrea Svestad Kvamstad og Lina fra Storløs fra Vaadan Hestesportklubb tok førsteplassen med 30,4 poeng. Den røde andrepremiesløyfa fikk Hanne-Gro Johannessen Pedersen og Storm Viking fra Steinseth Rideklubb med 30,8 poeng, mens blåsløyfa fikk Kathrine Jonassen og Kviaprinsen fra Telemark Fjordhestlag med 31,2 poeng.

Premierte i LB maraton

Morgendagen vil bli siste dag med kjøring, og vi vil dermed få kåret en vinner i grenmesterskapet, samt vinnere i LC og LB DMP etter presisjonskjøringen. Dette starter klokken 09.00 i morgen tidlig, først ut er LC, deretter LB, LA og til sist MB som er siste klasse i grenmesterskapet. Utpå ettermiddagen starter også 70cm, 80cm og 90cm sprang, dette vil foregå fra klokken 14.45 og utover.

Starttider for de to siste dagene og fullstendige resultatlister finner du her.

 

Dorthea Solheim & Haukfell

Vilde Hesthagen & Poik

Ingebjørg Hågensen Ådnegard & Åsa Vilja

Randi Maud Mork & Bakkens Odin

Carine Grøneng Hojem & Svendsrud Marvin