I dag har det vært en nydelig og publikumsvennlig dag med solskinn, hvor alle konkurransene foregikk på gressbanen rett ved speakerbua.

Aina Benedicte Huseby & Blåtopps Aria

Tekst: Aurora Leivdal

Dagen startet med fire klasser presisjonskjøring, og avsluttet med tre klasser sprang. Dagens første klasse var LC presisjonskjøring med 16 ekvipasjer til start. Her ble det flott kjøring med fem feilfrie ekvipasjer, men kun fire ble plasserte. Den raskeste feilfrie runden hadde Aina Benedicte Huseby og Blåtopps Aria for Borge Rideklubb med en tid på 116,6 sekunder.

Plasserte LC Presisjon
1. Aina Benedicte Huseby/Blåtopps Aria (BORGE) 116,6s-0feil
2. Sandra Nilsen/Myrstads Amadea (BORGE) 118,11s-0feil
3. Marthe Skarstein Fløtre/Fjell Kongen (GLOP) 125,34s-0feil
4. Anna Marie Mork/Løkki (VOLDA) 137,89s-0feil

Dette var den siste klassen i LC DMP sammendraget, og en vinner kunne dermed kåres. Dette ble Carine Grøneng Hojem med Svendsrud Marvin fra Oslo og Akershus Fjordhestlag. Her var det kun 0,2 poeng som skilte nummer en og to, og det var sterk maratonetappe som gjorde at Carine til slutt kom inn først foran Guro Høyland Digernes og Melkior. LC presisjon er også del av BUF 4år (beste unge fjordhest), og her var Marte Skarstein Fløtre og Fjell Kongen best plassert av de som konkurrerer i dette sammendraget.

Neste klasse var LB presisjonskjøring som inngår i LB DMP og BUF 5år. Det var 14 startende i denne klassen og fire plasserte. Også i denne klassen kjørte alle de plasserte feilfritt, og vinner ble Simone Arnesen og Rudsmo Dalmin fra Hallingen Hestesportsklubb med en tid på 134,44 sekunder.

Simone Brenna/Rudsmo Dalmin

Plasserte LB presisjon
1. Simone Brenna/Rudsmo Dalmin (HALL) 134,44s-0feil
2. Malin Andrea Svestad Kvamstad/Lina fra Storløs (VAAD) 147,92s-0feil
3. Kathrine Jonassen/Kvia Prinsen (TFL) 150,69s-0feil
4. Mathilde Strand Johnsen/Von Tor (EID) 159,24s-0feil

Von Tor som var kjørt av Mathilde Strand Johnsen var den av deltagerne i 5 års BUF som fikk med seg mest poeng fra denne runden. Sammendraget avgjøres i morgen med 70cm sprang.Resultatet i LB presisjon gjorde det klart at seieren i DMP sammendraget gikk til Hanne-Gro Johannessen Pedersen og Storm Viking fra Steinseth Rideklubb. Hanne-Gro hadde et riv i presisjonen og fikk dermed en syvende plass i denne klassen, men med andreplass i både dressur og maraton var dette mer enn nok til å dra i land sammenlagtseieren.

Hanne-Gro Pedersen Johannessen/Storm Viking

Plasserte i LB DMP
1. Hanne-Gro Pedersen Johannessen/Storm Viking (STEI) 84,64 poeng
2. Kathrine Jonassen/Kvia Prinsen (TFL) 101,81 poeng
3. Malin Andrea Svestad Kvamstad/Lina fra Storløs (VAAD) 103,77 poeng

I den neste klassen ble portene på presisjonsbanen enda et hakk smalere, og det var dermed klart for LA. Denne klassen hadde 12 startende og 3 plasserte. I grunnomgangen kjørte fire ekvipasjer feilfritt, noe som førte til omkjøring for å kåre endelig vinner. Alle de plasserte ble feilfrie men en fikk tidsfeil, raskest var Marte Skarstein Fløtre og Årheims Gullen fra Gloppen Køyre- og Rideklubb med tiden 64,58.

Marthe Skarstein Fløtre & Årheims Gullen

Plasserte LA Presisjon

1. Marthe Skarstein Fløtre/Årheims Gullen (GLOP) 64,58s-0feil
2. Randi Maud Mork/Bakkens Odin (VOLDA) 70,91s-0feil
3. Madeleine Linnea Steffensen/Balder Berger (OAFL) 85,47s-0feil

Dagens siste presisjonsklasse, og dermed ukas siste kjørekonkurranse var MB presisjon. Denne klassen hadde 9 ekvipasjer til start, og fikk dermed 3 plasserte. Erik Holmin og Stald Kiels Makker fra Nedre Buskerud Fjordhestlag var den eneste ekvipasjen som kjørte feilfritt, og ble dermed klassens vinner uten å måtte kjøre omkjøring.

Erik Holmin & Stald Kiels Makker

Plasserte MB presisjon
1. Erik Holmin/Stald Kiels Makker (NEDR) 178,04s-0feil
2. Monica Bratt/Tysselands Fredrik (TFL) 177,54s-3feil
3. Lise Irene Kosmo Gylseth/Logn (SLETT) 192,10s-5feil

Ettersom gårsdagens resultat fra MB maraton ikke ble klart før i dag, ble det premieutdeling for denne klassen etter presisjonen var ferdig. Dette var en klasse med 14 startende, og 4 plasserte. Vinner ble Lise Irene Gylseth og Logn fra Sletten Kjøre- og Rideklubb med totalt 43,40 poeng etter to etapper og 5 hinder.

Plasserte MB maraton
1. Lise Irene Kosmo Gylseth/Logn (SLETT) 43,40
2. Cassandre Bach-Gansmo/Flemming (OAFL) 44,80
3. Nena Therese Kerner/Heggin(EKEB) 45,60
4. Oda Berger Jensen/Li Per (OAFL) 45,80

Både MB presisjon og maraton var del av grenmesterskapet i kjøring, og etter at resultatet av disse to klassene var klart kunne grenmesteren kåres. Vinner ble Emma Nyløy og Sofin fra Førde Køyre- og Rideklubb. Emma vant onsdagens MB dressurkjøring, og det var dette som ble utslagsgivende i sammendraget og sikret henne tittelen som grenmester.

Emma Nyløy & Sofin

Plasserte Grenmesterskap kjøring
1. Emma Nyløy og Sofin 114,3
2. Lise Irene Koslmo Gylseth & Logn 119,66
3. Monica Bratt & Tysselands Fredrik 120,29

Videre fortsatte dagen med sprangridning. Først 70cm, deretter ble hindrene hevet to ganger til 80 og 90cm. Det var tydelig at det har vært arrangert sprangstevne på Askim Hestesportsenter tidligere, for her kom ekvipasjene som perler på en snor. I 70cm klassen stilte 10 ekvipasjer til start, og det ble tre plasserte. Vinner av klassen ble Kristin Vinsrygg og Solsidens Alar fra Haugesund Rideklubb med 0 feil og tiden 38,13. Andreplassen fikk Rebekka May-Lene Helgesen og Flyd, og tredjeplassen gikk til Hanna Herbjørnrød og Årheims Rånjar.

Kristin Vinsrygg & Solsidens Alar

Plasserte i 70cm sprang (tid og feilpoeng i omhopping)
1. Kristin Vinsrygg & Solsidens Alar 0 feil 38,13
2. Rebekka May-Lene Helgesen – Flyd 0 feil 42,58
3. Hanna Herbjørnrød Åheims Rånjar 4 feil 32,64

Det ble flere om beinet i 80cm, der stilte hele 23 ekvipasjer til start. Det ble 6 plasserte i klassen, men førsteplassen gikk til Kirsty Maun-Tengsareid og Skåras Dalar Åse fra Egersund og Dalane Rideklubb med 0 feil i både grunnomgang og omhopping, og tiden 35,91 i omhoppingen. Denne klassen inngår i grenmesterskapet i sprang, og det vil bli spennende å se hva Kirsty kan prestere i morgendagens 90cm klasse.

Kirsty Maun-Tengsareid/Skåras Dalar Åse

Plasserte i 80cm sprang (tid og feilpoeng i omhopping)
1. Kirsty Maun-Tengsareid/Skåras Dalar Åse (EGERS) 35,91s-0feil
2. Dorthea Solheim/Haukfell (GLOP) 36,99s-0feil
3. Hanna Herbjørnrød/Årheims Rånjar (SANS) 39,98s-0feil
4. Tonje Alice Selnes/Hertine (BHSK) 42,61s-0feil
5. Mona Johansen/Aurora Gullfaksdotter (OAFL) 46,37s-0feil
6. Tone Kvaale/Rønning Gubben (VAAD) 36,23s-4feil

Dagens siste klasse var 90cm sprang, her var det kun fire ekvipasjer som stilte til start, og det var dermed kun vinneren som ble plassert. Dette ble Hanne Elise Pedersen og Jakobgardens Hedina fra Borge Rideklubb som gjennomførte feilfritt i både grunnomgang og omhopping, og hadde tiden 42,98 i omhoppingsrunden.

Morgendagen er siste dag av årets Norgesmesterskap, og det vil bli sprang fra morgenen kl 09.00. Det vil også bli mange flotte priser å dele ut, blant annet NM titlene for junior, senior og lag, samt grenmesterskap i sprang. Det vil være fem sprangklasser i løpet av dagen, fra 60-90cm, der 90cm klassen som går sist vil være den avgjørende for grenmesterskapet. Der skal også kåres vinnere av 4-, 5- og 6års BUF, så her er det mye å glede seg til!

Fullstendige resultatlister og startlister finner du her.