NM Fjordhest

Som kjent skal Drammen Omegn Rideklubb arrangere NM Fjordhest i 2019. Datoen har drøyd lenge da det har vært vanskelig å plassere stevnet blant andre viktige stevner for fjordhestekvipasjer, pluss stevnearenaen i Lier. Med flyttingen av NM Dressur dukket det opp et nytt alternativ, og NM Fjordhest blir dermed arrangert 16. – 20. juli 2019. AU tar forbehold om at NRYF ikke har godkjent datoen ennå, men kan ikke se at det skal være noen grunn til å avslå, tvert imot passer denne uken bedre enn noen annen som har vært foreslått. Arrangøren og medhjelpere ønskes lykke til, og håper som vanlig på en flott fjordhestfest i sommer!

Vi minner samtidig om at NM 2020 allerede er tildelt Sunnfjord Fjordhestlag.

Nordisk Mesterskap

Nordisk mesterskap for fjordhest avholdes i Danmark på Vilhelmsborg 1.-3. august 2019. Det er i tilknytning til den danske kåringen, så her kan tilskuere slå to fluer i en smekk og få med seg mye flotte fjordhester. AU har samme kvalifikasjonskrav til norske ekvipasjer som for to år siden. Danmark har på sine sider har lagt ut kvalifiseringskrav som ikke er helt overens med klassene, og Aktivitetsutvalget har kontaktet de angående det.

Alle norske ekvipasjer som skal starte Nordisk melder seg på via en påmeldingsside på hjemmesiden til Norges Fjordhestlag, den publiseres tidlig i 2019. Aktivitetsutvalget samler informasjon ut til deltagerne og sjekker alle kvalifikasjonene. For individuelle mesterskap/klasser må man også melde seg på til arrangøren når de åpner påmeldingen. Lagmesterskap er det Norges Fjordhestlag v/AU som tar ut deltagere til og melder på.

Statutter

Gjeldende statutter for NM, Nordisk og BUF finner du her. NRYF frigir reviderte reglement i 2019, vanligvis rundt 01.mars. Verken våre statuttendringer eller NRYFs øvrige forslag til endringer i KR er store, men det er først når nye KR kommer at vi vet sikkert om noe påvirker NM i 2019.

Endringene vi har spilt inn på statutter for NM/BUF:

  • Følgende presisering: «Hvis arrangøren velger å arrangere Knøttecup, bør denne være over en dag for å unngå konflikt med maks 2 starter per dag».
  • Klasse 4a i GM Dressur er endret til MC:2 Ponni 2015
  • All kjøring er gjort om til de nye klassene Utdanning, Lett og Middels
  • Hvis en hest starter både GM Kjøring og BUF, kan man få dispensasjon til å kjøre både Lett og Middels presisjon pluss aktuell sprangklasse i BUF på dag 4.
  • Klasse 12 fjernes, klassene over dette endrer klassenummer med -1.
  • Presisering for klasse 17: Bygges som for 6-åringer, ingen kombinasjoner

Kvalifiseringskrav for norske ekvipasjer:
Resultatene skal være oppnådd med hesten du skal starte tidligst 01.01.2018 og før siste frist for påmelding til Nordisk Mesterskap 2019.

Dressur:
Seniorer skal ri MC eller MB på D-stevne til minst 58%
Juniorer skal ri LA på D-stevne til minst 55%

Sprang:
Seniorer skal ri 2 runder i 0.90m på D-stevne med samlet maks 4 feil i begge grunnomgangene.
Juniorer skal ri 2 runder i 0.80m på D-stevne med samlet maks 4 feil i begge grunnomgangene.

Dersom det ikke arrangeres 90 cm på D-stevner i nærheten av deg, kan man søke Aktivitetsutvalget om å få godkjent resultater fra utvida klubbstevner.

Kjøring:
Seniorer skal gjennomføre 2 middels DMP med dressur til minst 58% i dressur og maks 6 feil i presisjon.
Juniorer skal gjennomføre 2 lette DMP med dressur til minst 58% i dressur og maks 6 feil i presisjon.

Allround:
Senior skal ri LA til over 55%, middels presisjon med maks 6 feil og en grunnomgang i 80cm med 0 feil.
Junior skal ri LB til over 55%, lett presisjon med maks 6 feil og en grunnomgang i 80cm med 0 feil.

Lag:
Vi ønsker å stille med 3 lag. AU gjør laguttaket ut fra de som har meldt seg på og basert på ulike kriterier, lagene tas ut så nært Nordisk som mulig for å få med flest mulig resultater fra 2019.

Vi ønsker alle våre aktive ekvipasjer en god jul, et godt nytt år og lykke til med treningsplan og kvalifisering mot neste års stevner og mesterskap!

Aktivitetsutvalget