På grunn av omfattende tiltak iverksatt nasjonalt og lokalt for å begrense smitte av koronaviruset, er det tydelig at hingsteutstillinga slik vi kjenner den med stor sannsynlighet ikke vil la seg gjennomføre i 2020. Norges Fjordhestlag jobber nå sammen med Norsk Hesteseneter, Norsk Fjordhestsenter, Nordfjord Fjordhestlag og myndighetene med å finne alternative løsninger for å gjennomføre kåring av hingstene som etter planen skal brukes i avl kommende sesong.

Som alle vet er det tetthet av folk som må unngås. Samtidig vet vi også at flere av de mange som er involvert i utstillingen – utstillere, arrangører og dommer, utover våren kan bli syke eller satt i karantene.

Vi ber om forståelse for at eksakt løsning for gjennomføring ikke er klart ennå. Vi gjerne vil se tiden og utviklingen litt an, for så å ta en beslutning om hva som er mulig og lovlig innenfor myndighetenes restriksjoner.

NFL vil at dere melder inn hingster som om alt går som normalt. Dette for at vi skal få oversikt over hvilke hingster som er planlagt stilt for kåring i 2020.

Vi kommer tilbake mer informasjon når løsning for situasjonen er avklart.

Styret