Trettitre hingstar vart vist på hingsteutstillinga på Nordfjordeid 2022.

Klasse 1a

1 Turbo Romeo
e. Solli Gråen u. Turboline Vidvei

Eier: Daniel Hoppe, TYSKLAND
Oppdr: Aurora Leivdal, NORDFJORDEID

Lågstilt hingst av god type. Pent hode. Velansatt, velformet, middels lang hals. God manke. God dybde og bredde. Godt muskelsatt. Godt vinklet kryss. Brutt akse HF, ellers føre bein. Padler litt fremme. Marktrang. Taktfast, godt skritt og trav. Balansert, god galopp.

8-8,5-8-8-8
2. premie IV kval

2 Birkelid Tullen
e. Kornvin Freidig u. Birkelid Tulla

Eier: Børge Minsaas, VERDAL
Oppdr: Vidar og Jorunn Heggheim, NAUSTDAL

Vakker, maskulin hingst av meget god type. Harmonisk kroppsbygning med gode rammer. God muskulatur. Tåvid VF. Korte, elastiske koder. Føre bein og gode høver. Taktfast, godt skritt. Ledig, veivinnende trav. Meget god galopp med god bæring.

9,5-9,5-8-9-9
1. premie, I kval, dagens hest

3 Herlig
e. Kornvin Freidig u. Herborg

Maskulin langlagt hingst av meget god type. Pent, uttrykksfullt hode. Velforma hals. Steil skulder, god manke. Godt muskelsett og meget god overlinje. Gode høver. Tåvid begge frambein, ellers føre bein. Taktfast, godt skritt. Vegvinnande, meget godt trav. Meget god galopp med god innundergripen, og bæring.

9,5-9-8,5-9-9
1. premie, II kval

4 Birkelid Nimo
e. Ninjar u. Birkely Monja

Eier: Kristine Vigrestad og Elise Stangeland, NÆRBØ
Oppdr: Vidar og Jorunn Heggheim, NAUSTDAL

Maskulin hingst av meget god type. Sterkbygd kropp med god overlinje og god muskulatur. Velformet hals. God manke. Godt vinklet, langt kryss. Overbein HF. Brutte akser BFB. Små høver. Korte, men elastiske koder fram. Trang bak. Padler fram. Veivinnende, meget godt skritt. Ledig, godt trav. Taktfast galopp med god innundergripen. Mangler noe bogfrihet.

9,5-9,5-7,5-8,5-9
1. premie, III kval

Klasse 2UB

5 Torstuens Eld
e. Hildmann u. Torstuens Ivanna

Eier: Oda Smedsmo og Anny Blikken, LOM
Oppdr: Oda Smedsmo og Anny Blikken, LOM

Tiltalende hingst av god type og modell. Uttrykksfullt, pent hode. Velformet hals. God manke. Steil skulder. Lang lend. Godt muskelsatt og godt vinklet kryss. Tåvid HF, trange høver, ellers føre bein. Noe trang bakbeinsføring. Ledig, godt skritt og trav. Galopp med god bæring, men noe stum overlinje. Hingsten er nummer 2 av 3 UB hingster.

Bruksegenskaper: 8,55
Kjøreprøve: Taktfaste og veivinnende bevegelser. Meget gode momenter med god framdrift. Fornuftig og trivelig kjørehest. Rideprøve: Godt taktfast, veivinnende skritt. Aktivt, godt trav, med god mekanikk. Mangler noe bogfrihet. Taktfast galopp, god fatning venstre hånd, faller litt inn på høyre hånd. Mangler romlighet. Bakkeprøve: Foter seg meget fornuftig, stødig og godt – karakter 9 . Våken, trivelig hest som samarbeider godt.

8,5-8-7,5-8-8
2. premie II kval

6 Vassliås Bruse
e. Birkelid Nimo u. Jakobgardens Bella

Eier: Oddvar Vassliås og Hanne Thue, FLEKKE
Oppdr: Oddvar Vassliås, FLEKKE

Maskulin, oppsynt hingst av god type. Kort, noe mektig hals. God manke. Sterkbygd kropp. Godt vinklet kryss. Rette haser, steile bakkoder, ellers føre bein. Trang bakbeinsføring. Kort, ustabil beinføring i skritt. Ledig, bra trav. Kort urytmisk galopp, med god bæring. Premiert på grunnlag av stamme. Hingsten er nummer 3 av 3 UB hingster.

Bruksegenskaper/prestasjoner: 6,95
Kjøreprøve: Korte og knapt taktfaste bevegelser. Skyver ikke nok på bakfra på bøyde spor, vrangstilt. Bra balanse på rette spor. Tar ikke kontakten. Hyggelig hest. Rideprøve: Aktivt, spent, knapt taktfast skritt. Energisk, kort trav. Spent overlinje, mangler smidighet i sidene. God galoppfatning, på forparten. Mangler romlighet. Bra bæring i galopp, men løper noe igjennom. Bakkeprøve: Energisk skritt. Haker i begge kneskålene i nedoverbakke- karakter 6.

8-7,5-7,5-6,5-7,5
3. premie

7 Askfinn
e. Fjell Finn u. Råds Silja

Eier: Vibekke Haugebo, GRIMSTAD
Oppdr: Magne Aske, SANDANE

Langlangt, lågstilt hingst av god type. Pent uttrykksfullt hode. Velformet hals. God skulder og manke. Noe lang lend. Rett kryss, med god lengde. Godt muskelsatt kroppsbygning. Gode høver. Føre, gode bein. Ledig, veivinnende skritt og trav. Meget god galopp med god bæring og innundergrip. Hingsten er nummer 1 av 3 UB-hingster.

Bruksegenskaper: 9,10
Kjøreprøve: Harmonisk ekvipasje. Taktfaste, meget gode bevegelser og kjøremomenter. Energisk, godt og taktfast skritt. Veivinnende trav, med god mekanikk. Jevn og god bydning. Balansert og elastisk galopp. God fatning og romlighet. Velbalansert, velridd og trivelig hest. Bakkeprøve: Energisk og foter seg godt – karakter 8.

8-8-8,5-9-8
2. premie, I kval

Klasse 2B

10 Pinsti Lindar
e. Alme Baronen u. Haugland Lina

Eier: Ingrid Holden, RØROS
Oppdr: Ingrid Holden, RØROS

Mektig hingst av bra type. Godt uttrykk. Bredt ansatt og mektig hals. Rund manke. God dybde. Kort, godt muskelsatt kryss. Overbein venstre fram. Inntået begge frambein. Padlende frambeinsføring, trang bakbeinsføring. Kort skritt, ledigere trav, knapt taktfast galopp, mangler noe bæring.

7-7-7-7-7
Ikkje kåra

11 Jakobgardens Hillmann
e. Hildmann u. Jakobgardens Vilma

Eier: Anette Alnes, BJØRKE
Oppdr: Anette Alnes, BJØRKE

Uferdig hingst av bra type. Kort, velansatt hals. Steil skulder, rund manke. Godt vinklet kryss. Tåvid begge frambein. Parallellforskyvd venstre frambein. Rette haser. Steile og noe ustabile bakkoder. Padlende frambeinsføring. Kort skritt, bra trav. Taktfast, noe kort galopp.

7-7-6,5-6,5-6,5
Ikkje kåra

Klasse 3

12 Søndre Ask
e. Alme Baronen u. Skeides Ramona

Eier: Søndre Aas Gård og Miljøsenter, OSLO
Oppdr: Søndre Aas Gård og Miljøsenter, OSLO

Maskulin hingst av bra type. Kort, velforma hals. Steil bog. God overlinje og bakpart. Overbein VF. Inntåa BF. Ledig skritt. Stum i overlinja i trav. God galopp.

7,5-7,5-7-7,5-7,5
Kåra

Fløgstad Glimt
e. Birkelid Nimo u. Fløgstad Tuva

Eier: Asle Espe og Karl A Fløgstad, NORDFJORDEID
Oppdr: Karl Anders Fløgstad, SAUDA

Oppsynt, langlagt hingst av god type. Velansatt, velforma hals. God bog. Noe umarkert manke. Langt kryss. Gode lår og underlår. Overbein VF. Ellers velstilte, gode bein. Veivinnende, ledig skritt og trav. Meget god galopp.

8,5-8,5-8-9-8,5
Kåra, I kval

14 Stråmyrs Gangar
e. Birkelid Tullen u. Merrlin

Eier: Eve Andrea Ormø, VELFJORD
Oppdr: Øyvind Sleteng, VEGA

Velbygd hingst av ordinær type, med noe svakt kjønnspreg. Velansatt hals, noe framskutt bog. Hellende kryss, ellers god kropp. Grunne lår og underlår. Brutte tåakser begge frambein. Underskutte drakter begge frambein. Taktfast i skritt, noe kortere i trav. På forparten i galopp, mangler bæring.

6,5-7,5-7-7,5-7
Ikkje kåra

15 Trondmo Knerten
e. Birkelid Tullen u. Finslands Litagrå

Eier: Kine S Trondmo og Karl-Petter Trondmo, ELSFJORD
Oppdr: Kine Solli Trondmo, ELSFJORD

Hingst av bra type. Velforma, men noe grov, kort hals. Sterk i lend og ryggparti. Små høver. Tendens til sabelbeint. Moderat x-beint. Trang frambeinsføring i skritt, noe bedre i trav. Korte, uengasjerte bevegelser i skritt. Bra trav. Kort galopp på framparten. Kåret med vekt på farge og stamme.

7-7,5-6,5-7-7
Kåra

16 Baron Hofsvang
e. Caron vom Eekbarg u. Frøken Hofsvang

Eier: Henrik Brørby, JEVNAKER
Oppdr: Henrik Brørby, JEVNAKER

Hingst av ordinær type med svakt kjønnspreg. Kort hals med underhals. Lav rygg. Toppa, hellende kryss. Parallellforskjøvet BF. Fransk VF. Brutte tåakser og underskutte drakter. Ledig, godt skritt, men skøytende frambeinsføring. Viser meget godt trav under løsvisning. Rommelig god galopp.

6,5-6,5-6,5-8,5-6,5
Ikkje kåra

17 Herkules Karmir
e. Caron vom Eekbarg u. Myrlill

Eier: Liv Goa, LYNGDAL
Oppdr: Liv Goa, LYNGDAL

Liten, grovprega hingst av ordinær type. Noe tungt hode. Kort hals og kort kryss. Moderat sabelbeint. X-beint. Tåvid HF. Inntåa VB. Hjulbeint bak. Lave drakter og mjuke koder. Flettende frambeinsføring i skritt. Bundet i trav. Kort galopp, låst i bogen, lite innundergripen.

6,5-7-6-7-6,5
Ikkje kåra

18 Espe Brahkar
e. Heggnes Balder u. Dyrhaug Sølvi

Eier: Hege S og Anders S Moen, ØVRE SURNADAL
Oppdr: Asle Espe, NORDFJORDEID

Langlagt hingst av god type med godt kjønnspreg. Litt mektig hals, tendens til underhals. Steil bog. Noe overbygd. Godt vinkla kryss. Tåvid venstre fram ellers bra bein. Stor rommelig galopp, men noe flat. Gode bevegelser i alle gangarter.

8,5-8-8-8-8
Kåra, III kval

19 Fjelltuvas Falk
e. Heggnes Balder u. Fjelltuva

Eier: Jostein Daltveit, Mari Bøtun, Hege Aardal og Marius Alsaker, FRESVIK
Oppdr: Nora M Meland og Cornelia M Meland, ØRSTA

Langlagt, spedbygd hingst av god type. Vel ansatt hals med god hvelving. God overlinje og bakpart. Grunne, spede lår og underlår. Spede piper. Tendens til sabelbeint. Aktive, ledige bevegelser i alle gangarter.

8,5-8,5-7,5-9-8,5
Kåra, II kval

20 Fryds Birk
e. Heggnes Balder u. Tyris Fryd

Eier: Kåre H Myklebust & Sune Myklebust-Skår, ØRSTA
Oppdr: Kamilla Myklebust & Kristine Mykebust, ØRSTA

Oppsynt hingst av god type. Pent hode og uttrykk. Tendens til underhals. Litt kort manke. Steil bog. Lang rygg, med noe snau muskulatur. Moderat sabelbeint. Ustabil i hasene, spesielt i skritt. Aktive bevegelser i trav og galopp, mangler litt bæring i galopp.

8-7,5-7-7-7
Ikkje kåra

21 Mathildes Tinder
e. Heggnes Balder u. Rønning Tora

Eier: Karine Mathilde Kristiansen, MÅNDALEN
Oppdr: Karine Mathilde Kristiansen, MÅNDALEN

Lågstilt hingst av bra type. Bredt ansatt hals. Grov bog. Låg rygg. Flatt kryss. Paralellforskyvd og tåvid høyre frambein. Sabelbeint. Inntåa VB. Korte koder. Taktfaste, men korte bevegelser.

7-7-6,5-7-7
Ikkje kåra

22 Rønning Balder
e. Heggnes Balder u. Skogheims Vinda

Eier: Anders Sæther Moen-Hege Sæther Moen, ØVRE SURNADAL
Oppdr: Nils Haugen, ØKSENDAL

Langlagt hingst av god type. Pent hode. Bredt ansatt, velforma hals. Velliggende bog. Litt lite muskelsatt kryss. Grunne lår og underlår. Moderat paralellforskyvd begge frambein, mest høyre. Inntåa begge frambein og venstre bak. Ledige, meget gode bevegelser i alle gangarter.

8,5-8-7-8,5-8
Kåra, IV kval

23 Moas Isfjording
e. Herlig u. Solstad Frøya

Eier: Silje Dyrseth, RENNESØY
Oppdr: Ingeborg Morstøl, ISFJORDEN

Lettbygd hingst av bra type, med noe svakt kjønnspreg. Kort, bredt ansatt hals. Lang i rygg og lendeparti. Moderat x-beint. Brutte tåakser BF. Noe steile bakkoder. Kort skritt. Ustabilitet i kodene bak. Kort trav. Aktiv, men kort galopp.

7-7,5-7-7-7
Ikkje kåra

24 Langesæter Odin
e. Høgset Supermann u. Langsæter Frigg

Eier: Olav Langesæter, SKULESTADMO
Oppdr: Olav Langesæter, SKULESTADMO

Hingst av ordinær type med utypisk hode. God hals og skulder. God overlinje og godt muskelsatt kropp Gode rammer. Moderat parallellforskyvd begge frambein. Tendens til sabelbeint. Taktfaste, korte bevegelser i skritt og trav. Mangler innundergripen i galopp og er noe markbundet.

6,5-8,5-6,5-7-7
Ikkje kåra

25 Hetles Kaspar
e. Højgaards Nicko u. Nilsrosa

Eier: Ann-Helen Hetle og Jon Knut Hetle, BREIM
Oppdr: Ann-Helen Hetle, BREIM

Oppsynt hingst av god type. Velansatt, middels lang hals. Harmonisk, god kropp. Inntåa begge frambein, noe rette haser, ellers bra bein. Kort skritt. Taktfast, ledig trav. Stor galopp, noe på framparten.

8-8-7-7,5-8
Kåra

 

 

26 Løkke Safir
e. Højgaards Nicko u. Løkke Linnea

Eier: Dorthea Solheim, UTVIK
Oppdr: Else Løkke, BYRKJELO

Sterkbygd hingst av bra type. Grov overgang hode/hals og noe underhals. Framskutt bog. God dybde og bredde. Velforma kryss. Moderat x-beint. Rake haser, ellers bra bein. Ledige, gode bevegelser med god bruk av ledd.
Beste køyreprøve

7,5-7,5-7,5-8,5-7,5
Kåra

27 Emrik
e. Kornvin Freidig u. Torset Daysy

Eier: Sigrid Skorve Larsen, VORMSUND
Oppdr: Nina Fejerskov, ASK

Lettbygd hingst av ordinær type. Tungt hode med godt uttrykk. Velansatt hals. Noe lang lend, snau muskelsetting i bakparten. Moderat sabelbeint høyre frambein. Tåvid begge frambein. Spede lår og underlår. Bra skritt, meget ledig trav. God galopp.

6,5-7-7-8,5-7
Ikkje kåra

28 Dalens Oliver
e. Leirdals Odin u. Krogs Embla

Eier: Tine Veiby Jarli, OSLO
Oppdr: Tine Veiby Jarli, OSLO

Hingst av ordinær type med lite kjønnspreg. Tungt hode. Kort hals, steil bog. Grov overgang hode/hals. Rundt kryss. Aksebrudd begge frambein. X-beint. Ellers bra bein. Flettende frambeinsføring i skritt. Korte, uengasjerte bevegelser.

6,5-7-7-7-7
Ikkje kåra

29 Endalen
e. Nyvolls Trigger u. Torana

Eier: Ann K Endal og Jan B Horstad, NORDFJORDEID
Oppdr: Jan Birger Horstad, NAUSTDAL

Langlagt hingst av bra type. Velansatt hals med god lengde. Framskutt bog. Godt markert, men noe kort manke. Hellende kryss. Lav rygg og noe langt lendeparti. Gode lår og underlår. Moderat sabelbeint, tåvid begge frambein. Ellers føre bein. Korte bevegelser i skritt og trav. God framdrift i alle gangarter. Kåret med vekt på stamme.

7,5-7,5-7,5-7,5-7,5
Kåra

30 Bysheim Fjordglimt
e. Roslands Dalar u. Askongen

Eier: Kim M Horstad og Hilde Seilen, NAUSTDAL
Oppdr: Gunvor M. Bysheim, VALESTRANDSFOSSEN

Høgstilt hingst av god type med godt kjønnspreg. Velforma hals. Velliggende bog. Lang lend. Moderat sabelbeint venstre frambein. Aksebrudd begge frambein, ellers bra bein. Ledige, meget gode bevegelser i skritt og trav. Rommelig, god galopp.

8-8-7,5-8,5-8
Kåra, VI kval

31 Teiglands Romeo
e. Roslands Dalar u. Skogheims Stella

Eier: Amanda R Teigland og Svein E Hafstad, VALESTRANDSFOSSEN
Oppdr: Amanda R Teigland, VALESTRANDSFOSSEN

Oppsynt hingst av god type med godt preg. Framskutt bog, ellers god kropp. Tåvid høyre frambein. Moderat sabelbeint, ellers bra bein. Aktive, meget gode bevegelser med god bruk av ledd. Stor galopp med god bæring.

8-8,5-7,5-9-8
Kåra, IV kval

33 Klotstugus Tiljar
e. Severin u. Klotstugus Seter Tilje

Eier: Trine Barbro Horten, VINSTRA
Oppdr: Trine Barbro Horten, VINSTRA

Langlagt hingst av bra type. Bredt ansatt, grov hals med underhals. Sterkbygd. Rund manke. Godt vinkla kryss. Gode lår og underlår. Moderat x-beint. Brutte tåakser. Overbein venstre frambein, tåvid høyre frambein. Rake haser. Skrur venstre bakbein. Ledig veivinnende skritt. Meget ledig, godt trav. Aktiv god galopp med god bæring. Vist i for godt hold.

7,5-8-7-8,5-7,5
Ikkje kåra

34 Salinas Romeo
e. Severin u. Salina

Eier: Malin B Ørnes og Ranja B Ørnes, TILLER
Oppdr: Malin B Ørnes og Ranja B Ørnes, TILLER

Smalbygd hingst av ordinær type. Kort hals med underhals. Velliggende bog. Noe lang i overlinjen. Hellende kryss. Sabelbeint, spedlemma, ellers bra bein. Litt på framparten i galopp, ellers gode bevegelser i skritt og trav.

6,5-7-7-7,5-7
Ikkje kåra

35 Løkke Rubin
e. Toregardens Caiser u. Løkke Lea

Eier: Oda Håheim og Guttorm Håheim, BREIM
Oppdr: Else Løkke, BYRKJELO

Oppsynt hingst av god type. Pent hode. Velansatt, middels lang, rett hals. Noe steil bog. Avrundet kryss. Tåvid begge frambein. Brutte tåakser. Rake bakbein. Kort skritt, aktivt ledig trav. God bæring i galopp.

8-7,5-7-8-7,5
Ikkje kåra

36 Norgrimas Oscar
e. Toregardens Caiser u. Finslands Norgrima

Eier: Harald Løtuft, FØRDE
Oppdr: Harald Løtuft, FØRDE

Sterkbygd hingst av bra type. pent hode med godt uttrykk. Velansatt, noe grov hals. Steil bog. Rund manke. God dybde og bredde. Sabelbeint begge frambein. Aksebrudd begge frambein. Uregelmessige bakbeinsbevegelser i skritt og trav. Bærer seg godt i galopp.

7,5-7,5-6-7-7
Ikkje kåra