I anledning lagets 75-årsjubileum lanserer Norges Fjordhestlag Fjordhestcupen 2024. Vinneren av cupen får tittelen «Årets fjordhest».

Fjordhestcupen går fra 01.01.24 til 31.12.24. og består av fire delkonkurranser. Det er en allroundcup som kårer årets fjordhest, en dressurcup som kårer årets dressurekvipasje, en kjørecup som kårer årets kjøreekvipasje og en sprangcup som kårer årets sprangekvipasje.

Det er hesten som oppnår poeng i allroundcupen og ekvipasjen som oppnår poeng i de grenspesifikke cupene (dressur, sprang og kjøring). Allroundcupen er i stor grad inspirert av dølahestcupen, mens de grenspesifikke cupene i stor grad er inspirert av danskenes FJ Trophy. Det er gratis å delta i cupen, men det kreves at eier/kusk/rytter/ er medlem i Norges Fjordhestlag.

I Fjordhestcupen allround samler man poeng ved å starte på organiserte stevner, både NRYF-grener (dressurridning, voltige, sprangridning, kjøring, mounted games, distanse, feltritt), western, Working Equitation, Skeidstevner og arbeidshestgrener (brukshestridning og kjøring, pløying og skogshest). I tillegg får man poeng ved å vise hesten på offisiell utstilling og gjennomføre bruksprøver. Den hesten som har samlet flest poeng på slutten av året, blir vinner av fjordhestcupen allround og kåres som årets fjordhest i jubileumsåret 2024.

Fjordhestcupen dressur, sprang og kjøring er landsdekkende grenspesifikke poengcuper i dressur, sprang og kjøring. Deltakelse på NRYF-stevner gir poeng etter skjemaene du finner i statuttene. Den ekvipasjen som har samlet flest poeng på slutten av året, blir vinner av cupen.

Statuttene til cupen finner du her.

Les statuttene og meld deg på! Vi lover heder, ære og flotte premier til alle vinnere, som blir offentliggjort under utstillingsmiddagen på Hingsteutstillinga 2025.