Forskingsprosjektet FeNomen forskar på fertilitet på dei norske hesterasane. Her kjem ei oppdatering frå prosjektgruppa: 
I dag har vi hatt finopptelling av innkomne hårprøver! Vi hadde en del doble prøver (samme individ flere ganger) og derfor mangler vi fortsatt ca. 150 hårprøver for å få ferdigstilte de genetiske analysene.
Vi har i skrivende stund ute konvolutter til godt over 200 hester – det betyr at hvis flesteparten av dere som har mottatt en konvolutt tar ut hårprøve, legger i returkonvolutt og sender asap så kommer vi i mål. Når alle prøver er mottatt sendes de til DNA isolering og deretter til genotyping. Deretter analyseres hele materialet (statistisk), forhåpentligvis basert på 1300 profiler samlet.
For å få litt fart på sakene har vi bestemt at det skal trekkes et gavekort på 2000 kr blant de 150 siste hårprøvene som kommer inn. Gavekortet kan brukes på hesteprodukter.no (altså i NFL-butikken eller på andre klubbklær som bruker hesteprodukter.no). Det vil også trekkes et tilsvarende gavekort blant 812 hårprøvene som allerede er innsendt.
Tusen takk for alle bidrag så langt!